2023.04.01.
Queen logó

A Queen jövő nyárra halasztotta európai turnéját

Március 31-én jelent meg a QueenOnline-on a hír, hogy a 2020 nyarára tervezett európai koncertkörút a koronavírus-járvány miatt 2021-ben kerül majd megrendezésre.

A 27 koncertből álló Rhapsody Europe Tour 2020. május 24-én indult volna Olaszországban, és július 8-án Madridban ért volna véget. A londoni O2 Arénába összesen 10 show volt betervezve. A döntést a közönség, a zenekar, a csapat és a helyszíni személyzet biztonsága érdekében hozták; de nem volt egyszerű döntés, a közel 400 ezer eladott jegy tekintetében.

Viszont jó hír a rajongóknak, hogy az együttes gyors munkája eredményeképpen sikerült áttenni az egész turnét 2021-re, ugyanarra, vagy majdnem ugyanarra a napra – az összes jegy érvényes lesz a jövő évi helyszínekre. A jegybirtokosoknak azonban azt tanácsolják, hogy vegyék fel a kapcsolatot a jegyirodákkal.

A jövő évi időpontok itt olvashatóak: QueenOnline

A Queen + Adam Lambert formáció éppen egy rendkívül sikeres, hat héten át tartó turnészakaszon van túl, amely Dél-Koreában, Japánban, Új-Zélandon és Ausztráliában zajlott – volt olyan helyszín, ahol 60 ezer néző előtt.

Egy különleges fellépésre is sor került Sydney-ben, a Fire Fight Australia elnevezésű, a tűzvész áldozatainak megsegítésére szervezett jótékonysági koncert alkalmával. Ezen a rendkívüli eseményen az együttes megismételte az ikonikus, 22 perces Live Aid műsorát, amellyel hozzájárult a 9 és félmillió dollárhoz, ami összegyűlt. | YouTube |

Brian May a következőket üzente a rajongóknak:

„Szomorúan jelentjük be, hogy európai show-inkat elhalasztjuk, bár ez, a világ mostani, őrült állapotában nem okozhat meglepetést a rajongóink számára. Az alig több, mint egy hónappal ezelőtti koncertjeink hihetetlen jelenetei most képtelenül messzi álomnak tűnnek.
Nagyon szerencsések voltunk, hogy befejezhettük azt a turnét, futva a hullám előtt, amely éppen rajtunk készült megtörni.
Tudom, hogy sok rajongónk szintén a hitetlenkedés és a zavarodottság pillanatait éli át.
Természetesen, ha emberileg lehetséges lett volna, tovább koncerteztünk volna a dátumok szerint.
A jó hír az, hogy már MOST van bevethető B-tervünk.
Ha ragaszkodtok a jegyeitekhez, érvényesek lesznek az áthelyezett show-kra.
Ha Isten is úgy akarja, ott leszünk teljes bedobással!”

Roger Taylor a következőképpen reagált:

„Mind együtt vagyunk ebben. Lesújtó! Az unalomig frusztráló! Ijesztő és idegesítő! De… szedjük össze magunkat, poroljuk le magunkat… kezdjük újra!!! Legyünk jól… vigyázzunk…. visszatérünk hozzátok, amint lehetséges!!! Puszi… Roger T xxx”

Az énekes, Adam Lambert hozzátette:

„Nagyon csalódott vagyok, hogy a tervekkel ellentétben nem turnézunk Európában, de most egymásról kell gondoskodnunk, és az egészséget kell előtérbe helyeznünk. Már várom, hogy menjek, ha biztonságos.”

#DontStopUsNow

A közleménnyel egy időben az együttes kiemelte a nemrég elindított, #DontStopUsNow elnevezésű kezdeményezést [„most meg ne állíts minket” – utalás a Don’t Stop Me Now című dalra], amellyel a rajongók interakcióját erősítik:

„Végül, köszönjük nektek! Szívmelengető volt az elmúlt napokban a rajongók és támogatók Queen által inspirált videóinak özönét látni, a világ minden tájáról. Ne hagyjátok abba, mi pedig közülük annyira hívjuk majd fel a figyelmet a közösségi oldalainkon keresztül, amennyire csak tudjuk!
#DontStopUsNow
A Queen-család tagjait még ennél is KÖZELEBB szeretnénk hozni egymáshoz, az egész világon.”

Chicagóban folytatódik tovább az együtt-éneklés; a múltkori Bon Jovi: Livin’ on a Prayer után a Queen: We Will Rock You is sorra került. Brian az egyik Instagram-videójában posztolt egy kis összefoglalót.