2023.06.05.
Brian a gitárjával

Brian May koncertet, gitárleckéket és magvas gondolatokat közvetít otthonról

A QUEEN együttes legendás gitárosának Instagram-oldala is izgalmas a zenerajongók számára az utóbbi hetekben. Ha stadion nincs, a rocksztárok fotelből tolják!

Brian May eddig is rendszeresen bejelentkezett a közösségi oldalán, azonban a koronavírus-járvány miatti karantén időszakában, több zenészhez hasonlóan, napi szinten posztol. Íme, a 14. mikrokoncertje, alatta elolvasható a videóhoz írt szövege magyar fordításban.

„Ez az, amit néhányan imprózásnak hívnának. Hagyni, hadd fussanak szabadon az ujjak. Számomra terápiás hatású. Az önkéntes elszigetelődés lehetőséget adott arra, hogy többször tegyek ilyesmit.
Ahogy telnek a napok, és a frusztráció és a bezártság érzése csillapodik a belenyugvás hatására, Anita és én sokat beszélgettünk. Mindketten úgy érezzük, hogy ha ennek a Koronavírus Kataklizmának vége lesz, nem akarjuk, hogy minden visszaálljon ugyanúgy, ahogyan a Régi Világban volt.
Igen, azt akarjuk, hogy mindenki egészséges és szabad legyen – de most megpillantottunk egy olyan világot, amely mentes számos olyan erőszaktól, amelyet az emberiség elkövetett ellene.
Még mindig azt hisszük, hogy indokolt az összes pusztítás, zaj, szennyezés és beavatkozás a Természetbe? Lehet, hogy mindannyian megtanultuk, hogyan éljünk harmonikusabban együtt a bolygóval?
Ahogy egyszer valaki azt mondta (körülbelül) … Lehet, hogy azt mondod, álmodozó vagyok, de van egy olyan érzésem, hogy nem én vagyok az egyetlen. Bri”

[Utalás John Lennon „Imagine” című dalának szövegére.]

Néhány napja a We Will Rock You gitárszólóját is testközelből képernyő-közelből élvezhették a rajongók – a videóhoz leírta azt is, hogy mit hogyan tesz a kívánt hanghatások érdekében: