2023.04.01.
Bryan lezseren hever

Bryan Adams „házi őrizetben ébreszti fel a szomszédait”

Nem meglepő, hogy Bryan Adams is a közösségi oldalán szórakoztatja a követőit, hiszen eddig is rendszeresen bejelentkezett. Azonban a koronavírus-járvány miatti karantén idején rövid részleteket ad elő gitárral – nemcsak a saját dalaiból, hanem más előadók számaiból is énekel.

Éppen ehhez az időszakhoz illően választotta ki House Arrest [„házi őrizet”] című saját dalát is, amely a hatalmas sikert aratott Waking Up the Neighbours [„a szomszédok felébresztése”] című albumán hallható. Az 1991-ben megjelent nagylemeznek köszönhető például a Grammy-díjas (Everything I Do) I Do It for You című szám is, amely a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című Kevin Costner-film betétdala lett.

A House Arrest-et nem másolták ki annak idején kislemezre, Bryan YouTube-csatornáján koncertfelvétel látható a dallal. Viszont egy üdítőital-gyártó cég felhasználta a számot a reklámjához, amely egyben a Waking Up The Nation [„a nemzet felébresztése”] kanadai turné promója is volt; a videóban az akkoriban még modell Neve Campbell színésznő is szerepel.

HÁZI ŐRIZET. A dalom a “Waking Up The Neighbours” című albumról. Ki gondolta volna, hogy mindannyian valóban egyfajta házi őrizetbe kerülünk? Hát én akkor nem, amikor ez a dal kijött. De minket, embereket kell hibáztatni ezért a covid-19-szarért, és amíg fel nem ébredünk és nem állunk le az állatvilág kirablásával, addig ezek a vírusok egyre csak jönni fognak és a természet járvánnyal fog válaszolni. Nézzetek utána az elmúlt 1000 év járványainak, még a bubópestisről is azt mondják, hogy Ázsiából és az állatoktól eredt. Nézzétek meg a Twitter-oldalamat, olvassátok el a Guardian-újságcikket a nagyüzemi gazdálkodásról és a közte és eközött a vírus között lévő összefüggést. #covid_19 . Undorító.

További gyöngyszemek Bryan karantén-koncertjeiből az előadókra kattintva láthatóak: Nirvana, Depeche Mode, Queen, David Bowie … még több itt: Instagram/BryanAdams

Bryan a hozzászólások alapján is válogat, hogy mi legyen a másnapi dalrészlet. Emellett a netről szedett mémekkel és a kutyájáról készült videókkal is próbál egy kis vidámságot csempészni a követői mindennapjaiba.