2023.06.05.
képkocka az interjúból

Jon Bon Jovi: „Halálra vagyok rémülve, … de a rászorulók még mindig rászorulnak”

Tényleg nem csak heccből készült Jon Bon Joviról az a mosogatós fotó, ami végigsöpört az interneten – a rocksztár valóban rendszeresen dolgozni jár nonprofit közösségi éttermébe, a JBJ Soul Kitchenbe. „A rászorulóknak továbbra is enniük kell, főleg most” – mondja a Howard Sternnek adott interjúban.

Kapcsolódó írás: Jon Bon Jovi mosogat az ingyen-éttermében, hogy segítsen a koronavírus-helyzetben

Az alábbiakban olvasható az interjú fordítása; a videó az írás végén látható.

Jon: Még mindig én mosogatok heti öt napon át a Soul Kitchenben.

Howard: És ételt adtok azoknak az embereknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy egyenek. Ez csodálatos dolog. Azt mondod, elhagyod az otthonod…

Jon: Igen.

Howard: …és odamész mosogatni.

Jon: Heti ötször, igen… ma…

Howard: És nem aggaszt, hogy ott vagy és…

Jon: Az éttermek be vannak zárva, de a rászorulók még mindig rászorulnak, különösen most. Nem tudnak zuhanyozni menni, nem kapnak más éttermekben ebédet és reggelit. Most még inkább rászorul a lakosságnak ez a rétege arra, hogy ételt kapjon. De szó szerint ott vagyok a konyhán és mosogatok. Nincs kapcsolatom azokkal, akik kintről érkeznek.

A Red Bank-i étterem fotói közül az elsőn Jon és felesége, Dorothea az elvitelre készült ételeket csomagolják.

Howard: És nem félsz, hogy elkapod a COVID-19-et?

Jon: Persze, halálra vagyok rémülve. Igen, halálra vagyok rémülve. Tudod, vannak kinti és benti ruháink, vannak maszkjaink és kesztyűink. Ha számít valamit, valószínűleg nekem a legtisztább a kezem New Jersey-ben, mert végig a mosogatóban van, amikor ott vagyok. Az a dolgom, hogy elmossam a fazekakat, a serpenyőket és a tálakat.

Howard: Ezt még egy interjúban sem mondtad el… ömm… mit a legnehezebb eltávolítani egy edényről?

Jon: Ipari mosogatóban vájkálok, fent van az a cucc, a…

Howard: A zuhanyfej, igen.

Jon: De ha étteremben vagy, akkor ott az az erős, ipari van. Minden háztartásban olyan kellene. Azt kell, hogy mondjam, amikor ott ülök a mosogató előtt azzal a rosszfiúval… Van rajtam műanyag kötény és sapka, meg minden. Őrület, mert mindig valahogy az ember megfordítaná, hogy lespriccelje vele egyszer-kétszer a séfet. De nem tehetjük, mert étteremben vagyunk.

A videó megtekinthető: YouTube | Twitter |

Ezután a Jersey 4 Jersey jótékonysági koncertről esik szó. Bővebben itt: Online-koncertet adnak a sztárok a koronavírus sújtotta New Jersey megsegítésére