2023.04.01.
Harry és Jon

Jon Bon Jovi Harry herceggel énekel

BonJovi.com | 2020.02.28. | Cikkfordítás

>> A cikk angol szójátékokat tartalmaz, Bon Jovi dalokra, albumokra utalva: idézőjelben vannak a szavak. Az írás végén a magyarázat.

Harry herceg és Jon Bon Jovi örömzenélt az Abbey Roadon

London (CNN) | Sussex hercegének bonyolult kiválása a brit királyi családból eddig nem volt „rózsaágy”, de „a Művész, akit korábban Prince-ként ismertek” pénteken egy kis mellékest keresett – stúdiófelvételre vonult be a legendás soft rockerrel, Jon Bon Jovival Londonban.

A furcsa pár kirúgott a hámból, mialatt Bon Jovi felvette az Unbroken című dalának új változatát az idei Invictus Games alkalmából. A sportversenyt Harry 2014-ben hozta létre sérült katonai személyzet számára.

Az esős időjárással küzdő brit főváros – a „csúszós, ha vizes” felületeivel – a herceg a híres Abbey Road Studios mellett találkozott Bon Jovival, és könnyed beszélgetést folytatott a gombahajú énekessel.

Aztán bevezették őket annak a Studio 2-nek a vezérlőjébe, ahol a Beatles készítette a felvételeit az 1960-as években, majd egy gyorsat duetteztek a stúdió mikrofonjai előtt.

‘Egészen könnyű lesz, csak tégy úgy, mintha a hálószobádban énekelnél’, mondta a New Jersey-i rocker a kollégájának. ‘Csak kiáltsd,’ tette hozzá – ettől a megközelítéstől Bon Jovi soha nem rettent el az együttesével a ’80-as évekbeli hőskorszakban sem.

Harry az Instagram oldalán megosztott egy kis ízelítőt az összejövetelről:

‘Csak gargalizáltunk egyet a szomszédban, így már készen állunk’, viccelődött azután a médiának.

Nem viselkedtek úgy, mint egy „szökevény”, amikor fotózási lehetőség adódott; a páros részt vett London egyik legfőbb turisztikai tevékenységében, amikor pózolt a Beatles Abbey Road albumának borítójával híressé vált zebrán.

Harry beszélgetett az Invictus Kórus tagjaival is, akik Bon Jovival dolgoztak az Unbroken című dal átdolgozásán. Eredetileg tavaly jelent meg a veteránoknak szánt himnusz, amelyben most a kórus tagjai vokáloznak.

Ez a megálló Harry elfoglaltságainak utolsó köréhez tartozik, mielőtt még a feleségével, Meghannel visszalép a királyi kötelességektől, és az Egyesült Királyság és Kanada között ingázik.

Ahelyett, hogy „abba kapaszkodnának, amijük van”, a pár év elején úgy döntött, hogy azt mondja a királyi család többi tagjának, hogy „ez az én életem” – lecsökkentve kötelezettségeit és beleegyezve a március 31-én induló átmeneti időszakba.

‘Csodálatos fiatalember’, mondta az énekes a BBC-nek a látogatás után, hozzátéve, hogy ‘Harry Bon Jovi-rajongó’ – de a rocker nem kívánta kommentálni Harry családdal kapcsolatos döntését.

A Bon Jovinak májusban jelenik meg az új albuma, és a nyár folyamán Bryan Adamsszel indul turnézni az Egyesült Államokban.

A CNN cikke eddig tartott. Az alábbiakban a szómagyarázat, illetve még néhány érdekesség olvasható, látható:

____________________________________________________

„rózsaágy” = Bed of Roses c. dal
„csúszós, ha vizes” = Slippery When Wet c. album
„szökevény” = Runaway c. dal
„abba kapaszkodnának, amijük van” = „we’ve got to hold on to what we’ve got” – Livin’ On A Prayer c. dal
„ez az én életem” = It’s My Life c. dal

+ „a Művész, akit korábban Prince-ként ismertek” = Jon szóvicce Harry hercegre. Utalás az énekes Prince-re, aki a The Artist / The Artist Formerly Known As Prince művésznevek alatt is tevékenykedett

____________________________________________________

Fotók: Rock929Rocks | BonJovi Facebook | People | ForcesNews IG | GettyImages | GettyImages | Bon Jovi Twitter |

Videók: People IG | People IG | ForcesNews IG | ForcesNews IG | IG | IG | Invictus Games Twitter |
Tények [Félinformációkból összetákolt hülyeségek vannak a magyar videóban… De legalább volt valami hazai hír erről.]

Jon az előbbi videóban: ^

„Ezt a dalt a katonáinknak írtam az Egyesült Államokban, egy dokumentumfilmhez. Idegen közeg volt a számomra, mivel sosem szolgáltam. A szüleim viszont igen, és a barátaim is csatlakoztak.
Szóval, vállaltam a feladatot, és keményen dolgoztam azért, hogy őszinte legyen, és ne cukormázzal borított.
Tudja, van néhány kemény sor ebben a dalban. De ezzel párhuzamosan és egy időben, hónapokkal azelőtt, hogy bárki is hallotta volna, elküldtem Harrynek, mivel tisztában voltam azzal, hogy mi ez az Invictus Games és a kórusa. És úgy gondoltam, különleges lehet, ha katonák éneklik.
Bizonyos módon így visszaadhatok valamit az Egyesült Királyságban élőknek, akiktől nagyon sok szeretetet kaptam az elmúlt 40 évben. Harry azt mondta, hogy ‘nagyszerű ötlet, részt akarok venni benne’. Szóval, találtunk rá időt.
Nem voltam katona. Büszke vagyok édesanyámra és édesapámra, akik szolgáltak. De valaminek lennie kell a DNS-emben, ami miatt megírtam ezt a dalt.”

Embed from Getty Images