2023.06.05.
bon jovi covid-tesztje pozitív

Pozitív covid-tesztje miatt elmaradt Jon Bon Jovi fellépése

Jon Bon Jovi koronavírus-fertőzött. Október 30-án, szombaton törölte egy koncertjét Miami Beachben, miután megtudta, hogy covidos. | Forrás: App.com

A Runaway Tours “Halloween Weekend Getaway” rendezvény keretein belül lett volna egy “akusztikus történetmesélő fellépése” a Loews hotelben South Beachben a Kings of Suburbia “hobbiegyüttesével”, amikor pozitív lett a tesztje. A rocksztár sajtósa közölte, hogy Jon “teljes mértékben be van oltva és jól érzi magát.”

Jon öccse, Matt Bongiovi a show előtt tájékoztatta a közönséget a covid-diagnózissal kapcsolatban, és arról, hogy a zenész nem tud fellépni.

“A rajongók nagyon csalódottak voltak, de megértették, hogy Jon egészsége fontosabb,” mondta egy Kerry Splitter nevű rajongó.

A fellépés próbája aznap még lezajlott [fotó: Instagram]. A Jonnal zenélő Kings of Suburbia tagjai nem fertőződtek meg, így ők színpadra léptek.

Jon, amint elhagyja a hotelt. A Miami News oldalán látható a videó.

_

A koronavírus a Bon Jovi tagjait közelről érintette korábban is. David Bryan és Everett Bradley elég komolyan megbetegedtek; Jon fia Jake pedig enyhe bélpanaszokkal küzdött.

Kapcsolódó írás: Jon Bon Jovi fia is a koronavírus-fertőzöttség tüneteit mutatta, kérdéses a nyári turné is

A Bon Jovi zenekar viszont a rock’n’roll epicentruma lett a koronavírus elleni harcban. Amikor a chicagóiak egy csoportja az egész várost egyesíteni akarta egy ablakból-éneklős akcióval, kifejezve szolidaritásukat Illinois állam felé, ahol a járvány miatt kijárási tilalom volt érvényben, a Bon Jovi Livin’ on a Prayer című dalát választották.

A tervek szerint Bon Jovi november 10-én Intrepid-életműdíjat kap a Salute to Freedom gálán, amelyet a New York-i U.S.S. Intrepid hajón* rendeznek meg. Harry herceg és Bob Pittman, az iHeartMedia vezetője szintén díjat kap.

_____________

*Ezen a repülőgép-hordozón (múzeumként üzemel) forgatták a Do What You Can című koronavírus-dal videóklipjének néhány részletét.