2023.06.05.
David Bryan

Koronavírus-fertőzött David Bryan, a Bon Jovi billentyűse – a Diana musical is leállt

Az 58 éves zenész az Instagramján tette közzé március 21-én, hogy a koronavírus-tesztje pozitív lett.

Ma megkaptam az eredményeimet, és pozitív lett koronavírusra. Egy hete beteg voltam már, és minden nap jobban érzem magam. Kérlek, ne féljetek!!! Influenza, nem a pestis. Karanténban voltam egy hétig, és még egy hétig abban leszek. És amikor jobban leszek, megint letesztelnek, hogy biztosan megszabadultam-e ettől az undok vírustól. Kérlek, segítsetek egymásnak. Nemsokára vége lesz… minden amerikai segítségével !!

Azért, hogy eloszlassa a rajongók aggodalmát, tegnap a Fox News-nak élőben nyilatkozott. | IG | TW |

A videó itt látható: FoxNews

David azt meséli benne, hogy fejfájással és hidegrázással kezdődött nála, mintha influenza lenne, és öt napot ágyban töltött. Aztán elkezdett a tüdejére menni, ezért leteszteltette magát a feleségével, Lexivel együtt, akiről bebizonyosodott, hogy szintén koronavírusos, de semmilyen tünete nincsen.

Az orvosa a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokinnel és azitromicinnel kezdte kezelni, amelynek következtében már egy kicsit jobban van, megjött az étvágya is.

A Diana című Broadway-musicalének premierjét későbbre halasztották; úgy tűnik, hogy a stáb tagjai közül senki nem fertőződött meg.

„Az a helyes, ha az ember otthon dolgozik és távol marad mindenkitől”

– tette hozzá a végén David.

A „DIANA: A True Musical Story” című musical

2020. március 2-án indultak a Diana hercegné életéről szóló musical tesztelőadásai; március 31-én lett volna a premierje, de a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották.

Decembertől látható a YouTube-on az egyik dal David és Jeanna de Waal előadásában, videoklip formájában. A Bon Jovi Facebookjára is felkerült. További információk a musical honlapján: TheDianaMusical

David már eddig is komoly sikereket ért el a musicalek világában: Joe DiPietro színműíróval közösen írta a Memphis című, kezdetben még csak off-Broadway musicalt, amely 2002-ben debütált. Aztán 2008-ban San Diegóban is színpadra került, 2009-ben a washingtoni Seattle-ben is bemutatták, mielőtt ugyanebben az évben a Broadwayre költözött volna. Október 18-ától egészen 2012. augusztus 5-éig futott, és a 2010-es díjszezonban 4 Tony-díjat („színpadi Oscart”) nyert el a 8 jelöléséből, többek között a Legjobb Musical és a Legjobb Eredeti Zene kategóriákban.

David társírója a The Toxic Avenger című musicalnak is, amelyen szintén DiPietróval közösen dolgozott. 2009. április 6-án volt a mű off-Broadway premierje a New World Stagesben. Újabb közös projektjük a Chasing the Song, amely amerikai dalszerzők történeteit dolgozza fel.

Longacre Színház | Joe DiPietróval, a Diana műsorfüzetével: