2023.04.01.
Jon és Pink

Pink a BMA Ikon-díjjal a kezében mesélte el, hogy Jon Bon Jovi összetörte a szívét

A 2021-es Billboard zenei díjátadó gálán az Ikon-díjat Jon Bon Jovi adta át múlt vasárnap a 41 éves szupersztárnak, aki kiemelkedő zenei karrierjével és a zenei világra való hatásával érdemelte ki az elismerést.

Forrás: People.com | 2021.05.24. | A cikk magyar fordítása következik:

“Amikor először hallottam Pinket előadni, lenyűgözött. Minden megvolt benne – tehetség, energia, mondanivaló a dalaiban, és olyan színpadi jelenlét, amellyel csak a nagyok rendelkeznek,”

– kezdte a rocksztár a bevezetőjét.

“Második alkalommal akkor nyűgözött le Pink, amikor találkoztunk, és körülbelül 22 éves lehetett. Elmesélte, hogy belém volt zúgva mindössze 7 évesen, és amikor megtudta, hogy megnősültem, összetört a szíve. Nos, rosszul éreztem magam emiatt, és megpróbáltam kiengesztelni azzal, hogy küldtem neki egy hatalmas virágcsokrot, és elküldtem az egyik bőrnadrágomat hozzá, a következő üzenettel: ‘Na, most végre bejutsz a nadrágomba’ – mondta nevetve.

Aztán hozzátette: “Azóta barátok vagyunk – nem a zeneiparra jellemző ál-barátsággal, hanem valódi barátság köt össze. Emiatt, és a művészete és egyre növekvő öröksége iránti mély tiszteletem miatt töltött el nagy örömmel, amikor felkértek arra, hogy én adjam át neki az Ikon-díjat.”

A felkonferálás itt is megnézhető: Instagram

___

Az első találkozás alkalmával. Forrás: instagram.com/jonbonjovi | A fotó itt is: instagram.com/pink

___

Pink a köszönőbeszédét azzal kezdte, hogy az 59 éves Bon Jovi iránti érzelmeit elevenítette fel: “Rendben, szóval el kell hogy mondjam neked – azt hiszem, már tudod – de nem jöttem ki a szobámból egy hétig, amikor feleségül vetted Dorotheát [1989-ben]. 8 éves voltam*. Letéptem a poszteredet a falamról, és Sebastian Bachra cseréltelek le.”

“Nagyon örülök, hogy megtaláltad az örök szerelmet Jon, de összetörted a szívemet,” folytatta nevetve. “Ezt most bocsánatkérésnek veszem. Elfogadva.”

Pink ezután 9 éves, Willow Sage nevű lányának szentelt különös figyelmet a beszédében, amikor elmondta, hogy az est folyamán korábban elhangzott Cover Me in Sunshine című dalhoz tartozó közös, akrobatikus előadásuk során milyen ügyes volt; aztán 4 éves fiát, Jamesont is megemlítette.

A fellépés itt megnézhető: YouTube | Instagram

__

Álmodj nagyot, mert mi van, ha valóra válik?

“Szeretem, amit csinálok, és szeretem azokat az embereket, akikkel ezt együtt csinálom,” mondta. “És elég jók vagyunk abban, amit csinálunk; de nem számítana, ha senki nem jönne el megnézni minket és együtt játszani velünk. Szóval, ez mindenkinek szól itt és az egész világon: köszönöm, hogy eljöttetek. Köszönöm, hogy lehetővé tettétek, hogy együtt érezhessük. Alig várom, hogy újra megtehessük, és újra egymásra izzadhassunk.”

“Ez egy hatalmas megtiszteltetés,” tette hozzá. “Álmodj nagyot, mert mi van, ha valóra válik?”

A köszönőbeszéd itt is megnézhető: Instagram (teljes) | Instagram

___

A Willow-val közös fellépésen kívül az énekesnő előadta az All I Know So Far című számát is, amely az új live albumának címadó dala; emellett a Get the Party Started, a So What, a Who Knew, a Just Like a Pill és a Just Give Me a Reason című slágereiből álló összeállítást is elénekelte a köszönőbeszéde előtt.

“Kislányként mindig arról álmodtam, hogy énekesnő leszek, és megosztom a világgal a zene iránti szeretetemet,” nyilatkozta a sajtónak. “Évekkel később megkapni a Billboard Music Awards Icon-díját szinte felfoghatatlan!”

“Nagy megtiszteltetés olyan zenei nagyságokhoz csatlakozni, mint Cher, Garth Brooks, Janet Jackson és Stevie Wonder,” folytatta. “Ez egy igazi ‘csípj meg’-pillanat; megtisztelve érzem magam és boldog vagyok.”

Pink a tizedik művész, aki ebben a díjban részesült; olyan korábbi kitüntetettek után, mint Mariah Carey, Céline Dion, Prince és Jennifer Lopez.

Fotók: E! News Instagram | E! News Instagram | RTL Exclusiv Instagram | Billboard Instagram | Billboard Music Awards Instagram | E! News Facebook | GettyImages 1 | 2 | 3 |

„Te vagy a legszebb”

Amikor 2018-ban Pink a People magazin The Beautiful Issue, azaz a “szépség kiadás” címlapján szerepelt a gyerekeivel [itt látható], a Bon Jovi küldött neki egy virágcsokrot, a következő üzenettel: “Igaza van a People-nak, Te vagy a legszebb!!!!”

Mindezt onnan tudjuk, hogy az énekesnő kitette az Instagram oldalára a kártyáról készített fotót, ezzel a megjegyzéssel:

“Éppen azzal vagyok ******* elfoglalva, hogy szagolgatom ezeket a virágokat, és ÚJRA ÉS ÚJRA FELOLVASOM EZT AZ ÜZENETET A FÉRJEMNEK, AKI NEM ÉRTI, MILYEN CSODÁLATOS IS EZ.”

Forrás: instagram.com/pink

___

2017-ben Pink szerepelt James Corden Carpool Karaoke című autós műsorában, és akkor mesélte el a nagyvilágnak a kislánykori emlékét Jon nősülésével kapcsolatban. “7 éves voltam, vagy 8. Még mindig emlékszem, hogy a kocsiban ültem, mert énekóráról vittek haza, és akkor mondták be a rádióba, hogy elvette a középiskolai szerelmét, Dorotheát.”

Az énekesnő egy közös rádióműsor alkalmával New Jersey-ben találkozott először Jonnal. “Azt hiszem, 22 voltam, és azt mondtam neki, ‘Hogy vagytok? Boldogok vagytok Dorotheával?’ ” – mesélte tovább a kocsikázós műsorban.

Pink férje, Carey Hart azonban nem volt elragadtatva a bőrnadrágtól: “Carey kidobta az ablakon. Nem volt furcsa, hanem csak egy tréfa volt. Úgy gondoltam nagyon vicces volt, de Carey nem tartotta annyira annak.”

[2 perc 49-től: ]

______________________________________

*Jon és Dorothea esküvője 1989. április 29-én volt; Pink 1979. szeptember 8-án született. Tehát 9 éves volt ekkor.